Gulet

Een “gulet” is een traditioneel houten zeilschip dat inheems is in het oostelijke Middellandse Zeegebied, met name in Turkije. Gulets staan bekend om hun kenmerkende ontwerp, waarbij traditioneel vakmanschap wordt gecombineerd met moderne voorzieningen. Hier zijn enkele belangrijke kenmerken en eigenschappen van gulets:

Ontwerp en Bouw: Gulets worden doorgaans gebouwd met hout, waarbij pijnboom, mahonie of teak vaak wordt gebruikt. Ze hebben een brede romp en een ronde achtersteven, wat hen een unieke en herkenbare uitstraling geeft. De bouwtechnieken omvatten vaak traditioneel vakmanschap dat van generatie op generatie is doorgegeven.

Grootte en Indeling: Gulets komen in verschillende maten, variërend van ongeveer 15 meter tot meer dan 35 meter in lengte. Ze hebben meestal meerdere dekken, waaronder een achterdek en een voordek. Het achterdek biedt meestal ruimte voor buiten dineren, loungen en ontspannen, terwijl het voordek extra zitplaatsen en zonnebadgebieden biedt.

Zeilen en Aandrijving: Gulets zijn ontworpen voor zowel zeilen als motorcruises. Traditioneel hadden ze twee of drie masten met zeilen voor windaangedreven voortstuwing. Moderne gulets hebben echter vaak ook motoren, wat flexibiliteit en gemak biedt in verschillende zeilomstandigheden.

Comfortabele Accommodaties: Gulets staan ​​bekend om hun comfortabele accommodaties. Ze beschikken over hutten die kunnen variëren in grootte en indeling en bieden slaapgelegenheid voor gasten. Veel gulets hebben en-suite badkamers, airconditioning en andere voorzieningen om een comfortabel verblijf aan boord te garanderen.

Binnen- en Buitenruimtes: Gulets bieden een combinatie van binnen- en buitenruimtes. Ze hebben vaak een ruime salon of lounge binnen, waar gasten kunnen ontspannen, dineren of socialiseren. Buitenruimtes, zoals het achterdek en voordek, bieden volop ruimte om te zonnebaden, van het uitzicht te genieten en buiten te dineren.

Bemande Charters: Gulets worden meestal gecharterd met een professionele bemanning. De bemanning bestaat uit een kapitein, chef-kok en dekpersoneel die zich bezighouden met zeilen, navigatie, koken en het onderhoud van het schip. De bemanning zorgt voor een soepele en plezierige ervaring voor gasten, met gepersonaliseerde service en gastvrijheid.

Charterervaringen: Gulets zijn populair voor privécharters, familievakanties, groepsuitstapjes en speciale vieringen. Ze bieden een unieke mix van zeilen, ontspanning en verkenning langs kustgebieden en eilanden. Gulets stellen gasten in staat om prachtige baaien te bezoeken, te zwemmen in kristalheldere wateren en de culturele en historische bezienswaardigheden langs de kust te ontdekken.

Gulets staan bekend om hun charme, comfort en veelzijdigheid. Ze bieden de mogelijkheid om een combinatie van traditioneel zeilen, moderne voorzieningen en de betoverende schoonheid van de Middellandse Zee te ervaren. Of het nu gaat om een ontspannen cruise of een avontuurlijke reis, gulet charters bieden een onvergetelijke en betoverende jachtervaring.

96 Jachten
Sort by:

Compare listings

Compare