Bodrum Göcek Bodrum Blauwe Cruise Route

Bodrum Göcek Bodrum Blue Cruise Route

Bodrum Göcek Bodrum Blauwe Cruise Route

Bodrum Göcek Bodrum Blauwe Cruise Route

De populariteit van blauwe cruises in Turkije is de laatste tijd enorm toegenomen en is een belangrijke sector geworden in de toerisme-industrie. Blauwe cruises zijn typisch ontspannen zeereizen die worden gemaakt in de Egeïsche en Middellandse Zee regio’s. Deze reizen worden vaak uitgevoerd met behulp van jachten, boten of gulets. De toenemende beschikbaarheid van dergelijke vaartuigen heeft bijgedragen aan de wijdverbreide populariteit van blauwe cruises. Turkije biedt tal van geschikte bestemmingen voor blauwe cruises, waarbij een van de meest populaire routes de Bodrum-Göcek route is.

Bodrum: De Poort naar Blauwe Cruises

Bodrum, met zijn unieke natuurlijke schoonheid, staat bekend als het vertrekpunt voor blauwe cruises in Turkije. Bodrum-Göcek is ongetwijfeld een van de meest gewilde routes voor deze reis. Elk deel van deze reis herbergt unieke schoonheden en ervaringen. Bodrum trekt velen aan met zijn klimaat, zeeën, stranden, baaien, historische bezienswaardigheden en andere natuurlijke wonderen. Om nieuwe dingen te ontdekken, eindeloos plezier te hebben, te genieten van de zee en de stranden, en deel te nemen aan watersporten, is het meedoen aan een blauwe cruise die vertrekt vanuit Bodrum een fantastische keuze.

Knidos – Palamutbükü: Eerste Stops

De eerste stop op een blauwe cruise die vertrekt vanuit Bodrum is Knidos. Knidos is een oude stad gelegen op het meest westelijke punt van het schiereiland Datça. Het staat bekend om zijn indrukwekkende historische ruïnes en is een van de meest geliefde routes van blauwe cruises. Na het verkennen van Knidos, kunt u koers zetten naar het prachtige Palamutbükü. Het kristalheldere water van Palamutbükü nodigt u uit om te zwemmen en volledig van de zee te genieten. Vanaf hier gaat de reis verder naar Kargı Baai.

Kargı Baai – Datça: Verkenning van de Kustlijn

Kargı Baai trekt de aandacht met zijn diepblauwe wateren. Na te hebben genoten van de zee, kunt u korte wandelingen maken in de omgeving. Na een korte stop bij Kargı Baai, vaart u richting Datça. Datça is een geliefde plek voor blauwe cruises, beroemd om zijn historische stenen huizen en onderwaterpracht. Naast verkenning en ontspanning is Datça geschikt voor duiken en windsurfen vanwege zijn winderige locatie. Voordat u verdergaat naar Dirsek Baai, kunt u zich bezighouden met al deze activiteiten.

Dirsek Baai – Bozukkale: Historische Sfeer

Dirsek Baai is perfect voor een maaltijd en een duik. Na deze onderbreking vaart u naar Bozukkale. Gelegen dicht bij Rhodos, was Bozukkale historisch gezien van belang vanwege zijn strategische ligging. Oude ruïnes en de historische betekenis van dit gebied voegen een unieke charme toe. De reis gaat verder naar Turunç, Kumlubük en Marmaris.

Dalyan – Ekincik: Natuurlijke Wonderen

In Dalyan vindt u een overvloed aan schoonheid, waaronder het indrukwekkende İztuzu-strand, meren, heuvels, rivierdelta’s, weelderige natuur, dennenbossen en de turquoise zee. De oude stad en de Caretta Caretta-schildpadden maken Dalyan tot een fascinerende stop. De serene schoonheid en beschutte structuur van Ekincik Baai maken het een heerlijke locatie. De reis brengt u vervolgens door de prachtige baaien van Göcek.

Göcek Baaien – Göcek: Ultieme Pleziertjes

Göcek baaien bieden adembenemende natuurlijke schoonheid en beschutte havens. Kızılada, Delikli Adalar, Zeytin Adası en Domuz Adası behoren tot de stops. Na het verkennen van deze eilanden bezoekt u Kleopatra Hamamı, Bedri Rahmi Baai, Göbün Baai en Şövalye Eiland. Deze route is een betoverende ervaring voordat u verdergaat naar Yassıca, Hamam Baai en verder.

Tersane Baai – Ağa Haven: Historische Charms

Tersane Baai heeft een historische betekenis als een oud scheepswerf. Daarna bereikt u Ağa Haven voor een korte zwempauze. Ağa Haven leidt naar Kadırga, Serçe Baai en Bozburun.

Selimiye Baai – Orhaniye: Kusttranquilliteit

De beschutte structuur van Orhaniye Baai is ideaal voor watersporten. Na het verkennen van Selimiye en het genieten van een goede maaltijd, gaat u verder naar Bencik en Çiftlik.

Bencik – Çiftlik: Nacht Stops

De afgelegen structuur van Bencik maakt het perfect voor overnachtingen. Çiftlik Baai heeft een prachtig strand en helder water. De reis brengt u vervolgens naar İnceburun.

İnceburun: Verfrissende Pauze

İnceburun biedt koele wateren voor een verfrissende pauze. Na een snelle duik gaat u naar Knidos.

Knidos – Bodrum: Oude Wonderen

Knidos, een oude stad waar de Egeïsche Zee en de Middellandse Zee samenkomen, biedt historische wonderen om te verkennen. Na Knidos eindigt uw blauwe cruise in Bodrum.

Blauwe Cruise met Gulet Charter

Het charteren van een gulet is een van de meest handige en voordelige opties voor blauwe cruises. U kunt een gulet kiezen die past bij uw budget en voorkeuren, en uw droomblauwe cruise maken. Gulet charteren biedt tal van voordelen tijdens de blauwe cruise-ervaring. Het betoverende klimaat, de zeeën, baaien, stranden en natuurlijke schoonheid van Bodrum maken het tot een belangrijke bestemming voor blauwe cruises. De Bodrum-Göcek route belooft diverse schoonheid en opwinding bij elke bocht. Begin vandaag nog met het plannen van uw blauwe cruise-avontuur om u onder te dompelen in de diepblauwe zee.

Compare listings

Compare