Historische plaatsen om te bezoeken tijdens een blauwe cruise

Historical Places to Visit on Blue Cruise

Historische plaatsen om te bezoeken tijdens een blauwe cruise

Historische plaatsen om te bezoeken tijdens een blauwe cruise:

Blauwe Cruisevakantie in onze regio wordt meestal uitgevoerd via gulets langs de kusten van de Egeïsche en Middellandse Zeeën. Blauwe cruises, vaak gekozen door zeeliefhebbers en degenen die dynamiek zoeken tijdens hun vakantie, vervullen de verwachtingen van een vakantie zonder maat. Blauwe cruise-trips worden langs specifieke routes uitgevoerd, en je kunt deze routes verkennen door pauzes te nemen of ‘s nachts te verblijven volgens de georganiseerde plannen op elke route. Sommige plaatsen vallen op door hun natuurlijke schoonheid, zee, stranden en watersporten, terwijl andere schitteren door hun historische structuren. Blauwe cruises worden vaak geassocieerd met gulets langs de kusten van de Egeïsche en Middellandse Zeeën. Routes die opvallen door hun historische texturen zijn regio’s waar oude steden zich bevinden.

Oude Steden Die U Kunt Bezoeken Tijdens Uw Blauwe Cruisevakantie Tijdens blauwe cruises langs de kusten van de Egeïsche en Middellandse Zeeën zijn er verschillende oude steden die kunnen worden bezocht. Deze historische schatten maximaliseren niet alleen het genot van de blauwe reis, maar voegen ook onvergetelijke details toe aan de blauwe cruise.

Xanthos Ancient City

Xanthos Ancient City, gelegen in Antalya Kaş, heeft een geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. De stad, gebouwd in de 8e eeuw voor Christus, is de grootste en oudste nederzetting van Lycië. Het diende ook als administratief centrum gedurende een bepaalde periode in de geschiedenis. Deze stad heeft zes tijdperken beleefd van 1200 voor Christus tot 540 na Christus. Het is een must-see stad tijdens je blauwe reis. Als je deze stad bezoekt, zul je veel historische overblijfselen kunnen zien, waaronder talrijke sarcofagen, een oud theater en kerken.

Oud Telmessos

Telmessos, een oude stad gesticht aan de grens van de Lycische en Carische beschavingen in Fethiye tijdens de 5e eeuw voor Christus, is een andere site om te verkennen tijdens je blauwe cruise. De meeste overgebleven artefacten van deze stad dateren uit de Hellenistische en Romeinse periodes. Het Telmessos Ancient Theater, ontdekt tijdens archeologische opgravingen in 1993, bevindt zich in het centrum van Fethiye en is gerestaureerd tot een openluchtmuseum. Bovendien is een van de belangrijkste artefacten van de stad een beroemd orakelcentrum gewijd aan de god Apollo uit de Romeinse tijd. Het bezoeken van deze oude stad tijdens je blauwe cruise in Fethiye stelt je in staat een periode van de geschiedenis te zien.

Kadyanda Ancient City

Als je overweegt om een blauwe cruise rond Göcek en Fethiye te maken en een historisch tintje aan je tour wilt toevoegen, kun je Kadyanda Ancient City verkennen. Deze oude stad, gelegen nabij Fethiye, bevindt zich op een heuvel in het dorp Üzümlü, dat 18 km verwijderd is van Fethiye. Op basis van inscripties die verband houden met deze stad, die in de oudheid bekend stond als ‘Kada wandy’, wordt geschat dat de stad uit de 5e eeuw voor Christus dateert. Veel artefacten uit de periode van het Romeinse Rijk zijn te zien in deze oude stad, die de grootsheid van die tijd laat zien. Ondanks dat sommige muren rondom de stad zijn vernietigd, zijn er enkele tot op de dag van vandaag overgebleven. Rondom deze muren is een oud theater te vinden. Een bos ligt iets verder van dit theater, waar je kunt wandelen. Je kunt ook grote rotsen en huisachtige graven binnen dit bos zien. Door de verhoogde ligging biedt Kadyanda Ancient City een panoramisch uitzicht op de Fethiye-vlakte en de Xanthos-vallei.

Kaunos Ancient City

Kaunos Ancient City, ooit een handelscentrum in de oudheid, werd ontdekt door een Britse archeoloog in 1842. Met een belangrijke haven werd deze stad destijds gebruikt als handels- en havenstad. Door onderzoek in de regio zijn veel inscripties gevonden, en op basis van deze inscripties werd vastgesteld dat het gebied Kaunos Ancient City was. De eerste nederzetting in de regio dateert van 2800 jaar geleden. Kaunos, een belangrijke havenstad in de oudheid, is door de vorming van de Dalyan-delta van de kust verwijderd. Je kunt hier resten zien uit de Klassieke, Hellenistische, Romeinse en Byzantijnse periodes. Een van de meest interessante structuren in dit gebied is het oude theater, bestaande uit drie delen. Daarnaast kun je een Romeins badhuis, een kerk en een tempel in de regio bezoeken. Het toevoegen van deze oude stad aan je blauwe cruise die vertrekt vanuit de Egeïsche en Middellandse Zee stelt je in staat een periode van de geschiedenis te zien. Het bekijken van het zonsondergang uitzicht vanuit het oude theater van deze stad is ook een prachtige ervaring.


Letoon Ancient City

Gelegen aan de Lycische Weg, werd Letoon Ancient City opgericht in de 7e eeuw voor Christus. Het werd in 1988 opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het diende als een religieus centrum in de oudheid, en als gevolg daarvan vind je hier veel tempels. Letoon, in de oudheid beschouwd als een heilige stad, staat bekend om zijn tempels gewijd aan Apollo, Artemis en Leto. De beroemdste structuur in de oude stad is de Leto-tempel, gewijd aan Leto, de moeder van Apollo en Artemis. Er is een inscriptie op deze tempel, en wat hem belangrijk maakt, is dat deze in drie talen is geschreven. Deze inscriptie wordt nu tentoongesteld in het Fethiye Museum. Naast een bezoek aan de tempels, kun je in Letoon ook de aangemeerde boten, de kerk en het oude theater verkennen.

Oude Stad Patara

Patara, bekend om zijn ongerepte zee en prachtige natuur, is een van de populairste routes voor blauwe cruises. Als je van plan bent om een heerlijke strandvakantie te hebben en nieuwe plekken te verkennen tijdens je vakantie, kun je overwegen om een blauwe cruise te maken. Als blauwe cruises je aanspreken, kun je je vakantie plannen door vroeg te reserveren. Blauwe reizen bieden je unieke ervaringen gevuld met zee, natuur en geschiedenis. Hoewel bij het noemen van geschiedenis veel mensen misschien niet meteen een blauwe cruise associëren, zullen de oude steden langs de reisroutes je een unieke historische ervaring bieden. De Anatolische geografie heeft tal van beschavingen van het verleden tot heden gehuisvest en heeft een zeer oude geschiedenis. Daarom zijn er in verschillende delen van Anatolië veel oude steden te vinden, vooral langs de kustgebieden. Dit komt voornamelijk doordat de kustgebieden werden gebruikt als haven- en handelssteden en dus openstonden voor interactie. Het maken van blauwe cruises langs de kusten van de Egeïsche en Middellandse Zeeën en het toevoegen van bezoeken aan oude steden kan een uniek tintje aan je reizen toevoegen.

Compare listings

Compare